2006


Idag 30/11 firar vi vår Noomi som fyller 14 år !!!


19 November

Idag var Borderby´s American Bluemaestro "Frasse" och Borderby´s American Bluebell "Bella" på valputställning i Mjölby som Östergötlands kennelklubb ordnat.
Frasse vann sin klass 6-9 månader och Bella kom tvåa i sin klass 6-9 månader.
Frasse blev sedan BIR-valp när han tävlade mot tiken.
Grattis till Frasses och Bellas ägare!
 

3 november
En lyckad helg i Eidsvoll, Norge, den 28-29 Oktober för Borderby's Elektra "Lexi" som blev BIR båda dagarna och fick två cert.


16 oktober
Ester gjorde det igen!!! - Denna gången var det en älgkalv som Ester fick upp som sköts för henne I torsdags.
Ägare till Borderby´s American Angel "Ester" är Familjen Kent Nilsson och Martina Hagman. Grattis!


Ester och älgkalven


Vi vill även gratulera Pernilla Ingeltorp som tävlade med Borderby´s Taurus "Gizmo" i lördags den 14 oktober i lydnadsklass 1 och fick ihop totalt 163,5 poäng trots en nolla på ett moment. Grattis till LP 1!

13 oktober
Det kom ett mail...
Hej.
Skulle bara skicka en blänkare om att borderterrier är mångsidiga hundar!

Idag på första älgjaktsdagen hade jag med Ester då vi skulle gå drev. Efter några hundra meter blev det upptag med fullt drev som följd. Jag meddelade jaktlaget via radion att Ester troligtvis drev rådjur. Men tji fick jag, för efter några minuter så sprang en älgkviga i pass för en skytt med en ettrig terrier i släptåg. Älgen blev inte påskjuten då skytten inte vågade pga att han trodde att det kunde vara en ko med kalvar. Älgen drog vidare men valde fel väg! Rakt på nästa passkytt, och denne hade fått vetskap om att det inte fanns några kalvar med. Älgen blev påskjuten men försvann iväg. Efter någon minut kom Ester förbi skytten men att stoppa henne var inte att tänka på. Hon drog efter älgen, men tystnade efter en stund och kom tillbaka, och lät sig då kopplas. Vi bestämde oss för att göra ett kort eftersök med Ester, men avbröt efter ca 50m då älgen hade vinklat in mot grannens mark. Därefter fick en "riktig" älghund ta över eftersöket ifall vi skulle behöva släppa hunden lös. (Ester har nog inte förmågan att ställa älg.... men man vet aldrig). Älgen hade bara gått ca 50m från det att jag avbröt eftersöket med Ester innan den hade kolat för gott. Jag ångrar naturligtvis att jag inte spårade lite till för då hade vi kommit rakt på älgen. Men nu vet jag att hon fixar det med.
I morgon är det en ny jaktdag.....
/// Kent

Måste säga att jag är en stolt uppfödare till lilla duktiga Ester som fick en älg skjuten för sig på sin första älgjaktsdag. Får gratulera husse Kent till en mycket duktig jakthund som jagar och ställer grävling, jagar rådjur och nu älg .............
Ann-Charlotte
 

16 september
Borderby´s Taurus "Gizmo" gick till ett första pris 174 poäng i lydnadsklass 1. Grattis matte Pernilla! Bara ett kvar till Lp 1.
 

11 september
I helgen var vi på SvTek's utställning i Bjuv.
Två av Lexis valpar var med i minivalpklassen 4-6 månader. Borderby´s American Bluemaestro "Frasse" vann hanklassen med Hp och systern Borderby´s American Bluebell "Bella" kom tvåa med Hp. Bellas lillmatte kom tvåa i barn med hund bland tolv ekipage. Grattis !
Borderby's Elektra "Lexi": 1kv, 1kk, Ck, BT-5
 

4 september
SKK's utställning på Öland 3 september
Royaltains Red Mellow "Joy": 1kv, 2kk med Ck och blev oplacerad i BT-klass.
 

31 augusti
Internationell utställning, SKK Nyköping 19 augusti:
Borderby's Elektra "Lexi": 1kv 1kk, BT-1, Ck, CACIB, Cert & BIR.


BIR - Borderby´s Elektra "Lexi"
Handler: Maria Erlandsson
Foto: Pernilla Ingeltorp
 

16 juli
Söndagen den 16 juli åkte vi ett gäng till Bassholma med hundar för träning på vildsvin och grävling.
Det var en riktigt varm dag men det fick ju gå ändå. Hade en kamera med mig för att ta bilder men för första gången fick jag den inte att fungera... typiskt !

Vi var sju hundar, sex borderterrier och en wacthel.
Vi fick först bestämma oss vad vi ville göra träna på vildsvin eller grävling eller båda. Vi var fyra som tränade på båda och två på vildsvin och en på gryt. Så de som skulle träna på båda fick börja med grytträningen.

Alma fick börja i grytet men hon har inget intresse för detta så hon fick i alla fall prova. Som nummer två var Lexi som provat en gång förut (förra året) hon kom i gång ganska bra första gången.
Sen var Joys tur och hon har också träffat herr grävling en gång innan och hon kom också igång att skälla.
Nu var turen kommen till Bamse och han kom igång riktigt duktigt och låg på fint med ett mycket bra skall.
Sist men inte minst så var det Esters tur och hon har jagat grävling (i det vilda med bravur) men hon förstod inte riktigt vad hon skulle göra där hon var inte rädd, mycket intresserad och mycket nära för att det skulle släppa för henne.

Medan vi tränade gryt så hade två av de andra hundarna varit inne hos vildsvinen. Wactheln var först ut och jag vet inte riktigt hur det gått för den.
Rambo (Lexis bror) släpptes efter wactheln och han fick först en smäll i sidan av vildsvinen men lärde sig snart hur man skulle göra.
Nu var turen kommen till Lexi och hon släpptes sökte upp vildsvinen och in i flocken tror hon fick sig touch ifrån vildsvinen men det stoppade inte Lexi som låg på bra hela tiden och sprängde dem och ställde dem, hon var jätteduktig!
Jag brukar säga att hon är en ulv i fårakläder :-)
Sen var det Bamses tur, han söker också upp flocken och får sig en liten touch han också men lär sig snart att man ska spränga och ställa dem. Han lyckades jaga ner dem i dammen och de stod kvar där en stund så vi bytte hund.
Skojade innan om att det var ju inget att gå in med Joy men det skulle jag inte sagt för när jag släppte henne så spårade hon upp dem ganska snart (de var ganska nära) och hon totalt exploderade när hon fick syn på dem fram kastar sig framför och försöker bita och lyckades och få i väg dem. Tränaren skrattade och sa att där brände hon allt sitt krut på fem sekunder. Men hon höll sig på bra avstånd efter det.
Sist så var det Esters tur och hon var inte rädd hon heller men höll sig på bra avstånd och gjorde några sprängningar.
Alla hundar som startade i hägnet fick omdömet att de skulle fungera bra på vildsvin.

Hundarna fick bada i en damm efter de varit i hägnet för de var ganska varma.
När vi fikat och hundarna vilat så var det dags för en runda till i grytet. Hundarna hade nog taggats av att träna på vildsvin för denna gången gick ännu bättre. Både Bamse och Lexi kunde börja träna på starter.

Efter en trevlig dag beger vi oss hem igen alla mycket nöjda !!!
 

9 juli
Lyckad dag i Tvååker på den internationella utställningen den 9 juli för Borderby´s American Attention "Bamse".
Han vann sin klass med ck och blev BH-2 med cert och före honom kom hans pappa SUCH, NUCH, NV-05 Damdyke Gentil Hugel som blev BIR. Grattis!


Far och son
Foto: Pernilla Andersson

 

2006-07-02: Utställn. SKK Visby. Borderby's Elektra "Lexi" blev BT-3
2006-07-01:
Utställn. SKK Visby. Borderby's Elektra "Lexi" blev BT-4

Almas son i Norge, Borderby´s American Access "Fant", har varit på sin första utställning i Trondheim den 1 Juli och blev BH-3. Grattis Cecilie och Thomas!
 

Årets border den 27 maj
Borderby´s American Attention
"Bamse" placerade sig som 2:a med Hp i juniorklass utav 19 stycken. Bamse visades av vår egen "proffshandler" Maria Erlandsson som lyckas få fram det bästa hos hunden vilket är en konst som inte är alla förunnad. Tack!
Andra hundar som deltog men inte placerade sig Borderby´s Taurus, Borderby´s Alcyone och Royaltains Red Mellow.
Borderby´s Taurus "Gizmo" kom trea på klubbmästerskapet i lydnad utav 12 stycken.

"Bamse"
Borderby´s American Attention "Bamse"
Ägare: Familjen Torbjörn Landebro i Holsbybrunn
Foto: Christer - Kennel Kontrast
 

2006-05-21: Utställning i Hässleholm
Borderby´s American Angel "Ester" kom 4:a med Hp utav 12 stycken.
Handler: Maria Erlandsson
 

2006-05-06:
Avelsgrupp som "Bamse" - Borderby´s American Attention var med i på utställningen i Larv den 6 maj. Det var hans pappa "Terje" Damdyke Gentil Hugel som tävlade med fyra avkommor som dessutom var blå allihopa vilket inte är så vanligt. Gruppen fick hp och samtliga avkommor fick ck.


Avelsgruppen

 

2006-03-19:
På Malmö Int. utställning debuterade Borderby´s American Attention "Bamse" och Royaltains Red Mellow "Joy".
Först ut var Bamse som gick i juniorklass och tävlade mot sex andra hanar. Han fick 1 kv, 1kk med CK, alltså vinner han klassen.
Sen var det Joys tur att tävla mot nio andra tikar, sex av dom fick tvåor. Joy fick 1 kv och 3 kk viket vi är nöjda med.
Tackar vår duktiga handler Maria Erlandsson för hjälpen som vanligt gör ett bra jobb!
 

2006-02-26: Valputställning, Qpoolen i Hässleholm.
Borderby´s American Attention "Bamse" blev BIM-valp efter att ha vunnit sin klass där det var tolv stycken och även vunnit över hanvalpen i den mindre klassen 4-6 månader (totalt 14 hanvalpar). Senare fick han se sig slagen av tikvalpen som blev BIR.


BIR: Gibas Hot Chocolate & BIM: Borderby´s American Attention


2006-01-05: SKK Göteborg
Borderby´s Taurus blev 1kv 2kk - BH-5 och  Borderby's Elektra blev 1kv 1kk - BT-1 och BIM, Cert.


BIR Damdyke Gentil Hugel & BIM Borderby´s Elektra
Fotograf Monica StafbergNyheter: 2007 - 2006 - 2005 - 2004